Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
31.01.2017
dodaj własny przepis
20 minut + czas chłodzenia
12 osób
łatwy
Wartości odżywcze
158 kcal / 1 porcję (30 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    531.29 kcal
    26.56%
  • Białko
    10.34 g
    20.68%
  • Węglowod.
    33.24 g
    12.31%
  • Tłuszcze
    43.23 g
    61.76%
  • Błonnik
    12.20 g
    48.8%
  • GDA
    26.56 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Daktyle, suszone - 60g
  • Kasza gryczana sucha - 50g
  • Wiórki kokosowe - 72g (12 łyżek stołowych)
  • Orzechy laskowe - 75g (5 łyżek stołowych)
  • Nasiona chia - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Masło orzechowe - 80g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Daktyle suszone przełóż do miseczki, zalej wrzątkiem i odstaw na około 10-15 minut.

KROK 2: Niepaloną kaszę gryczaną ugotuj w wodzie bez dodatku soli według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu. Po ugotowaniu kaszę i daktyle zmiksuj ze sobą, by powstała kleista masa.

KROK 3: Do dużej miski przesyp wiórki kokosowe (odłóż około 25g do obtoczenia), bardzo drobno posiekane orzechy laskowe, nasiona chia i masło orzechowe. Na samym końcu dodaj zmiksowane wcześniej daktyle z kaszą gryczaną i całość dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Z powstałej masy stwórz średniej wielkości kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Odłóż je na talerz, a następnie włóż do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

Smacznego!

Zobacz także
Pasta z ciecierzycy
(15)
Pasta z ciecierzycy
35 minut
1 osoba
więcej
Ciasto czekoladowe z kaszą gryczaną i kokosem
(31)
Ciasto czekoladowe z kaszą gryczaną i kokosem
40 minut + czas pieczenia
6 osób
więcej