Sposób przygotowania:
KROK 1: W misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, zmielone siemię lniane, kakao i cukier. Dodawaj mleko i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta naleśnikowego.
KROK 2: Na patelni, na średnim ogniu rozgrzej kilka kropel oleju. Wykładaj porcję ciasta i smaż do momentu pokazania się pęcherzyków powietrza. Obróć na drugą stronę i dalej podsmażaj. Czynność powtarzaj do momentu wykorzystania całego ciasta.
KROK 3: Twaróg wymieszaj z cukrem i jogurtem greckim. Gotowe naleśniki faszeruj serkiem, zawijaj w rulon i układaj porcję jabłka.
Gotowe naleśniki możesz polać syropem daktylowym lub klonowym. Smacznego!
1 porcja, czyli 2 naleśniki to ok. 230g
9 Comments Ukryj Komentarze
Właśnie skończyliśmy jeść śniadanie z Twoimi naleśnikami… Wspaniałe! Świetnie smakują i równie dobrze wyglądają ? Pozdrawiam.
Smacznego dla Ciebie i całej rodzinki 🙂 Zapraszamy na bloga po jeszcze więcej inspiracji!
Pycha ! Jadłam z jogurtem greckim i musem jabłkowo – dyniowym, genialne ! Na pewno to powtórzę. |Dzięki 😉
Super, to również jeden z naszych ulubionych przepisów! Zachęcamy do wypróbowania pozostałych przepisów dostępnych na naszym blogu 🙂
Pyszne, tylko w ogóle mi się nie ścieły 🙂 jedliśmy papkę z dodatkami. Nie wiem co poszło nie tak.
Trudno tak na odległość stwierdzić, nie widząc Twojego dania. Jak dla mnie to zbyt krótko były smażone.
Nie, próbowałam dłużej trzymać, żeby się ścieły dokładnie, ale po prostu zaczęły się przypalać.
Właśnie jedliśmy na śniadanie 🙂 ogólnie bardzo fajnie, tylko wyszły trochę twardawe… ciężko było zrobić cieniutkiego lekkiego naleśnika. Taki ich urok czy czegoś więcej/mniej?
Ten typ tak ma 🙂