Pasta z zielonego groszku, kaszy jaglanej i jajka

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

0,75 szklanki Groszek zielony
1 sztuka Jaja kurze surowe
2 łyżki Kasza jaglana, sucha
1 ząbek Czosnek
2 łyżki Jogurt naturalny 2% tł.
1 garść Mięta świeża
1 łyżeczka Sok z cytryny
Sól biała
Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

286
Energia
20 g
Białko
40 g
Węgl.
8 g
Tłuszcze
7 g
Błonnik

Pasta z zielonego groszku, kaszy jaglanej i jajka

Szukasz pomysłu na niedzielne śniadanie? Ta pasta idealnie komponuje się z chrupiącym pieczywem oraz świeżymi warzywami. Smaczny poranek gwarantowany.

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Groszek ugotuj we wrzącej wodzie, do momentu, aż całkowicie zmięknie.

KROK 3: Ugotuj jajko na twardo.

KROK 4: Umieść w kielichu blendera wszystkie składnik i zblenduj na gładką pastę. W razie potrzeby dodaj niewielką ilość wody.

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (https://lubiekasze.pl/) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 519 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Sałatka z kaszą pęczak, szpinakiem, brokułem, fasolą i orzechami włoskimi
następny
Pęczotto z dynią, serem kozim i orzechami włoskimi

Dodaj Komentarz