Jaglane smoothie z truskawkami, gruszką i szpinakiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 łyżki Kasza jaglana, sucha
1 szklanka Mleko spożywcze, 2% tł.
1 szklanka Truskawki
1 szklanka Szpinak, świeży
0.5 sztuki Gruszka

Wart. odżywcza / 100g

326
Energia
13.5 g
Białko
59 g
Węgl.
7 g
Tłuszcze
7 g
Błonnik

Jaglane smoothie z truskawkami, gruszką i szpinakiem

Smoothie to pomysł na niebanalne, łatwe do zabrania na wynos i pożywne drugie śniadanie. Dodatek owoców jagodowych oraz zielonych warzyw liściastych pozytywnie wpłynie na pamięć i koncentrację.

  • 20 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Gotuj kaszę jaglaną przez około 15-20 minut.

KROK 2: Owoce umyj, obierz i pokrój.

KROK 3: Wszystkie składniki wraz z mlekiem przełóż do misy blendera i zblenduj na smoothie.

 

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (lubiekasze.pl) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 824 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Gryczanka z jabłkiem i orzechami włoskimi
następny
Sałatka z kaszą pęczak, szpinakiem, brokułem, fasolą i orzechami włoskimi

Dodaj Komentarz