Pęczotto z dynią, serem kozim i orzechami włoskimi

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

512
Energia
17 g
Białko
65 g
Węgl.
24 g
Tłuszcze
9 g
Błonnik

Pęczotto z dynią, serem kozim i orzechami włoskimi

To propozycja dla miłośników połączenia dyni z serem! I choć pęczotto brzmi skomplikowanie, nie ma w tym nic trudnego. Gwarantujemy miłość od pierwszego zjedzenia.

  • 30 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Na rozgrzanej w garnku oliwie zeszklij posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Dodaj dynię pokrojoną w kostkę oraz przyprawy, wsyp kaszę i podsmaż.

KROK 2: Do kaszy dolewaj równe partie gorącego bulionu i podgrzewaj stale mieszając. Ustaw największy płomień lub moc palnika, by kasza jednocześnie chłonęła bulion, a jego nadmiar wyparowywał. Kiedy kasza wchłonie pierwszą partię płynu, dodaj następną.

KROK 3: Gotowe danie przełóż na talerz i posyp posiekanymi orzechami oraz serem.

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (https://lubiekasze.pl/) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 419 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Pasta z zielonego groszku, kaszy jaglanej i jajka

Dodaj Komentarz