Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Kasza gryczana
1 szklanka Mleko spożywcze, 2% tł.
1 sztuka Jabłko
4 sztuki Orzechy włoskie
szczypta Anyż

Wart. odżywcza / 100g

471
Energia
17 g
Białko
75 g
Węgl.
14 g
Tłuszcze
8 g
Błonnik
Gryczanka z jabłkiem i orzechami włoskimi

Gryczanka z jabłkiem i orzechami włoskimi

Gryczanka z owocami i orzechami zapewni moc energii na cały poranek. Jeżeli brakuje Ci czasu na jej przygotowanie możesz śmiało ją wykonać przy okazji robienia kolacji.

  • 20 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Gotuj kaszę w mleku z dodatkiem anyżu przez około 15 minut, a następnie przełóż ją do miseczki.

KROK 2: Jabłko umyj, pokrój i dodaj do kaszy. Orzechy posiekaj.

KROK 3: Wymieszaj wszystkie składniki.

 

 

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (lubiekasze.pl) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 547 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Sałatka z kaszą gryczaną, serem kozim i burakiem
następny
Jaglane smoothie z truskawkami, gruszką i szpinakiem

Dodaj Komentarz