Sałatka z kaszą pęczak, szpinakiem, brokułem, fasolą i orzechami włoskimi

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Kasza jęczmienna, pęczak, sucha
1 szklanka Szpinak, świeży
1 szklanka Brokuły
3 łyżki Fasola biała konserwowa, bez zalewy
15 g Orzechy włoskie
1 łyżka Olej rzepakowy
1 łyżka Ocet jabłkowy
1 łyżeczka Miód pszczeli
0.5 łyżeczki Musztarda
1 łyżka Natka pietruszki, siekana

Wart. odżywcza / 100g

473
Energia
15 g
Białko
65 g
Węgl.
20 g
Tluszcze
11 g
Błonnik

Sałatka z kaszą pęczak, szpinakiem, brokułem, fasolą i orzechami włoskimi

Lekka, kolorowa i chrupiąca - ta sałatka powinna zagościć w Twoim codziennym lunchbox'ie. Spora dawka błonnika i białka w tym daniu zapewni sytość na długo, a Ty będziesz mógł się cieszyć dniem bez uczucia głodu.

  • 20 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.

KROK 2: Brokuła umyj i podziel na różyczki. Następnie wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuj przez około 3 minuty.

KROK 3: Przygotuj dresssing mieszając olej z octem, miodem i musztardą.

KROK 4: Fasolę z puszki odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą.

KROK 5: Składniki przełóż na talerz i polej dressingiem. Całość wymieszaj i posyp posiekaną natką pietruszki.

 

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (lubiekasze.pl) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 1 712 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglane smoothie z truskawkami, gruszką i szpinakiem
następny
Pasta z zielonego groszku, kaszy jaglanej i jajka

Dodaj Komentarz