Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

3 łyżki Kasza gryczana, sucha
2 plastry Ser kozi
0,5 sztuki Burak
1 szklanka Roszponka, garść
SOS
1 łyżka Olej rzepakowy
1 łyżeczka Miód pszczeli
0.5 łyżeczki Musztarda
1 szczypta Sól biała
1 szczypta Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

401
Energia
18 g
Białko
43 g
Węgl.
19 g
Tłuszcze
5 g
Błonnik
Sałatka z kaszą gryczaną, serem kozim i burakiem

Sałatka z kaszą gryczaną, serem kozim i burakiem

Gryka, burak i ser kozi to połączenie idealne. Sałatka z tych produktów nie tylko smakuje, ale i wygląda wspaniale! Prawda?

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Buraka umyj i owiń folią aluminiową, piecz w piekarniku przez około 90 minut, a następnie obierz ze skórki i pokrój w paski. 

KROK 2: Kaszę zalej wrzątkiem i gotuj przez około 15 minut, dodając szczyptę soli. 

KROK 3: Przygotuj dressing mieszając olej z miodem, musztardą i przyprawami. 

KROK 4: Składniki przełóż na talerz, posyp rozkruszonym serem i polej dressingiem. 

Smacznego!  

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (https://lubiekasze.pl/) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 5 076 razy, 2 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Czekoladowy mus z kaszy jaglanej i suszonych śliwek
następny
Gryczanka z jabłkiem i orzechami włoskimi

Dodaj Komentarz