Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

0,5 szklanki Kasza jaglana, sucha
1,5 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
8 sztuk Śliwki suszone
1 łyżeczka Miód pszczeli
1 tabliczka Czekolada gorzka

Wart. odżywcza / 100g

305
Energia
8 g
Białko
44 g
Węgl.
11 g
Tłuszcze
2 g
Błonnik
Czekoladowy mus z kaszy jaglanej i suszonych śliwek

Czekoladowy mus z kaszy jaglanej i suszonych śliwek

Błyskawiczny do przygotowania, szybko zastygający i niezwykle smaczny mus czekoladowy. Wszyscy wielbiciele czekolady muszą go spróbować!

  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Śliwki zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.

KROK 3: Umieść w kielichu blendera wszystkie składnik i zblenduj na gładki mus. W razie potrzeby dodaj więcej mleka.

KROK 4: Przełóż do miseczek i odstaw do lodówki na minimum 2 godziny.

KROK 5: Podawaj z malinami lub innymi ulubionymi owocami.

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (https://lubiekasze.pl/) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 769 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglanka na mleku z suszonymi morelami
następny
Sałatka z kaszą gryczaną, serem kozim i burakiem

Dodaj Komentarz