Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Kasza jaglana, sucha
0,75 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
2 sztuki Morele suszone
3 sztuki Orzechy włoskie
1 łyżeczka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

396
Energia
14g
Białko
64g
Węgl.
11g
Tłuszcze
4g
Błonnik
Jaglanka na mleku z suszonymi morelami

Jaglanka na mleku z suszonymi morelami

Jaglanka to dobry pomysł na świetny początek dnia. Jest szybka w przygotowaniu i bogata w niezbędne składniki odżywcze. Skusisz się?

  • 20
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Ugotuj kaszę w mleku przez około 15-20 minut i przełóż do miseczki. 

KROK 2: Dodaj posiekane suszone owoce, orzechy, miód i wymieszaj wszystkie składniki. 

Porada Tomka: Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie. 

Smacznego!  

Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (https://lubiekasze.pl/) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

(Odwiedzony 2 968 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Zapiekanka gryczana z indykiem, papryką i pieczarkami
następny
Czekoladowy mus z kaszy jaglanej i suszonych śliwek

Dodaj Komentarz