Sposób przygotowania:
KROK 1: W małej misce wymieszaj kuskus z 1/4 szklanki gorącej wody. Odstaw na bok.
KROK 2: W drugim naczyniu rozgnieć razem awokado* i fasolkę. Dodaj bułkę tartą, bazylię, szczypiorek, drobno posiekaną paprykę, ocet balsamiczny i 1 łyżkę oliwy. Dopraw według uznania solą i pieprzem. Przełóż przygotowany wcześniej kuskus i dokładnie wszystko wymieszaj.
KROK 3: Z przygotowanej masy uformuj kotleciki i smaż je na rozgrzanej oliwie ok. 3-5 minut z każdej strony. Usmażone kotleciki odsącz na ręczniku papierowym. Wykładaj na talerz, udekoruj greckim jogurtem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Wskazówki:
Awokado powinno być bardzo dojrzałe