Owocowa sałatka z mango, granatem i orzechami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

duża garść Jarmuż
135g Kasza jaglana 3/4 szklanki
2 średnie Awokado 400g
1 sztuka Mango 230g
100g Winogrona ok. 1,5 szklanki
średnia sztuka Cebula czerwona
1 sztuka Granat
45g Orzechy laskowe
Dressing
2 łyżeczki Sok z cytryny
3 łyżki Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Musztarda

Wart. odżywcza / 100g

516
Energia
9g
Białko
58g
Węgl.
32g
Tłuszcze
9g
Błonnik

Owocowa sałatka z mango, granatem i orzechami

Cechy:
    Kuchnia:

      Na poprawę szaroburej zimowej aury z pomocą przychodzi kolorowa, owocowa sałatka. Słodkie mango, kremowe awokado i chrupiące orzechy tworzą trio doskonałe. Spróbujecie?

      • 25 minut
      • Porcje 4
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem a następnie dokładnie wypłucz pod bierzącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej 1,5 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj ok. 10-15 minut. Lekko przestudź.

      KROK 2: Cebulę pokrój w piórka, winogrona przekrój na pół a awokado i mango pokrój w kostkę. Z musztardy, oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotuj dressing.

      KROK 3: W misce umieść jarmuż, cebulkę, winogrona, mango i awokado. Dodaj ugotowaną kaszę, pestki granatu i posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszaj i polej przygotowanym dressingiem.

      Smacznego!

      1 porcja to ok. 317g

      (Odwiedzony 3 538 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kremowa kasza jęczmienna ze szpinakiem, jajkiem i pomidorową salsą
      następny
      Rolada z indyka z nadzieniem gryczano-dyniowym

      Dodaj Komentarz