Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Brokuła umyj i podziel na różyczki. Następnie wrzuć do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuj przez około 3 minuty.
KROK 3: Przygotuj dresssing mieszając olej z octem, miodem i musztardą.
KROK 4: Fasolę z puszki odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą.
KROK 5: Składniki przełóż na talerz i polej dressingiem. Całość wymieszaj i posyp posiekaną natką pietruszki.
Przepis powstał w ramach kampanii „Lubię kaszę – kasza na stół, na zdrowie, na co dzień” (lubiekasze.pl) której działania sfinansowane są ze środków Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.