Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj wg przepisu na opakowaniu i ostudź do temperatury pokojowej. Cebulkę pokrój w kostkę a czosnek rozgnieć. Z cytryny zetrzyj skórkę a natkę pietruszki posiekaj.
KROK 2: Cieciorkę przełóż do miski i rozgnieć dokładnie widelcem, dodaj czosnek, cebulkę, skórkę cytrynową, natkę i oliwę.
KROK 3: Masę na kotleciki zmiksuj blenderem do momentu powstania zwartej konsystencji. Dodaj ugotowaną komosę i wymieszaj całość.
KROK 4: Przygotowaną masę formuj w kulki, spłaszczaj je i odkładaj na talerz. Na nieprzywierającej patelni rozgrzej ok. 2 łyżki oliwy, smaż kotleciki na średnim ogniu z dwóch stron przez ok. 3 minuty. Odsączaj je na papierze ręcznikowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!