Sposób przygotowania:
KROK 1: Nagrzej piekarnik do 180 st. C.
KROK 2: Na wyłożonej papierem do pieczenia połóż umytą i pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę oraz bakłażana. Skrop warzywa oliwą z oliwek, dodaj sól i pieprz oraz zioła prowansalskie i wędzoną paprykę. Zadbaj, by warzywa równomiernie wymieszały się z przyprawami.
KROK 3: Wstaw warzywa do nagrzanego piekarnika i piecz około 25-30 minut lub do momentu, aż będą porządnie zrumienione. Po tym czasie wyjmij i ostudź.
KROK 4: W między czasie przepłucz kaszę gryczaną na sicie, a następnie ugotuj ją według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu. Odcedź i ostudź.
KROK 5: Na suchej patelni podpraż płatki migdałów. Suszone morele posiekaj na drobne kawałki.
KROK 6: W dużej misce wymieszaj ostudzona kaszę gryczaną z pieczonymi warzywami oraz pozostałymi składnikami. Dobrze wymieszaj do połączenia się składników.
Smacznego!