Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mozarellę pokrój na małe kawałki ok. 1×1 cm.
KROK 2: Do dużej miski przesyp fasolę i dokładnie rozgnieć ją widelcem. Dodaj przecier pomidorowy, drobno posiekane chilli, natkę pietruszki i bazylię. Dopraw oregano, solą i pieprzem oraz rozgniecionym ząbkiem czosnku. Na koniec dorzuć ugotowaną komosę ryżową i dokładnie wymieszaj całość do powstania dość zwartej masy.
KROK 3: Z przygotowanej masy formuj kulki, w środek każdej wciskając 1 kawałek mozarelli. Kulki układaj na pergaminie i piecz ok. 30 minut. W połowie pieczenia obróć każdą z nich na drugą stronę. Delikatnie przekładaj je na talerz, podawaj na ciepło.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Witam! W przypisie jest pewna nieścisłość. W składnikach pani przecier pomidorowy a w treści koncentrat. Co zatem należy dodać? Pozdrawiam!
Ola, chodzi oczywiście o przecier pomidorowy. Już poprawiłam, żeby nie było niejasności 🙂