Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
KROK 2: Kurczaka zmiel lub pokrój w drobną kostkę, dopraw odrobiną soli, oregano oraz świeżo zmielonym pieprzem i podsmaż.
KROK 3: Mięso połącz w misce z ugotowaną kaszą, a następnie dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, pozbawiony grubych łodyg jarmuż i marchew utartą na dużych oczkach.
KROK 4: W kubeczku roztrzep jajko z przecierem pomidorowym, zmiażdżonym ząbkiem czosnku i suszonymi pomidorami, wlej do reszty składników, wymieszaj dokładnie i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
KROK 5: Piecz w 180 st. C około 25 minut, ostatnie 5 minut przy włączonym termoobiegu.
Smacznego!!!