Sposób przygotowania:
KROK 1. Pokrój w drobną kostkę wszystkie warzywa. Ugotuj kaszę jaglaną.
KROK 2. Przysmaż na niewielkiej ilości oleju wszystkie warzywa, mają być al dente.
KROK 3. Wymieszaj warzywa z kaszą, dodaj jajo, mąkę, przyprawy. Smaż placuszki takiej wielkości i grubości jak lubisz.
Placuszki możesz podawać z gęstym jogurtem lub guacamole 🙂 Życzymy smacznego!
(Odwiedzony 14 903 razy, 1 wizyt dzisiaj)
4 Comments Ukryj Komentarze
Brzmi super, a ile kaszy jaglanej trzeba dodac?
Do wykonania 1 porcji placuszków potrzeba około 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 🙂
A czy mozna je upiec w piekarniku? (ograniczamy smazenie i jedzenie smazonych potrwa)
Jak najbardziej, wystarczy wyłożyć porcje na papierze do pieczenia i uformować placuszki. Piec do zarumienienia