Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj komosę ryżową. Rozmróź grzyby jeśli masz zamrożone. Pokrój w plasterki pieczarki.
KROK 2. Pokrój w półplasterki pora, czosnek w plasterki, posiekaj drobno rozmaryn i natkę. Rozmrożone grzyby pokrój w paski.
KROK 3. Na ciepłą patelnię wyłóż masło, podgrzej chwilę, dodaj pora, czosnek, rozmaryn a następnie posiekane grzyby. Smaż ok 3 min. Posól i posyp pieprzem. Dodaj białe wino, zwiększ ogień i duś 5 min do momentu odparowania większości płynu i zgęstnienia sosu.
KROK 4. Dodaj komosę, mascarpone i wsyp natkę, chwilę podgotuj, dosyp soli, jeśli potrzeba, redukuj do powstania dosyć zawiesistego sosu.
4 Comments Ukryj Komentarze
Ile grzybów dodać? Chyba umknęły z listy składników 😉
Użyliśmy mrożonych podgrzybków w ilości 120g:)
Właśnie zrobiłam. Wyszło bardziej danie na ciepło. Ale bardzo smaczne, na pewno powtórzę przepis !
Super. Cieszymy się, że smakowało oraz, że odkrywasz nowe smaki wraz z nami 🙂