Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Groszek wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj do miękkości, a następnie odcedź.
KROK 3: Mięso umyj, osusz, pokrój i natrzyj solą i pieprzem, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem.
KROK 4: Szparagi umyj, osusz i odłam zdrewniałe końcówki, a następnie natrzyj je olejem i posyp solą. Przełóż je na rozgrzaną patelnię i smaż przez około 5 minut. Obracaj co minutę, by równo się przypiekły.
KROK 5: Kaszę wymieszaj z groszkiem i przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż mięso oraz szparagi. Całość skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną natką pietruszki oraz orzechami.
Porada Tomka: Szparagi możesz również ugotować w wodzie lub na parze, a orzechy podprażyć na suchej patelni.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net