Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

8 łyżek Kasza gryczana, sucha 100g
220 g Mięso z piersi indyka, bez skóry
1 szklanka Groszek zielony
8 sztuk Zielone szparagi
2 łyżki Olej rzepakowy
2 łyżki Sok z cytryny
1 łyżka Natka pietruszki
2 szczypty Sól biała
2 szczypty Pieprz czarny
2 łyżka Orzechy nerkowca

Wart. odżywcza / 100g

493
Energia
36 g
Białko
54 g
Węgl.
18,5 g
Tłuszcze`
9 g
Błonnik
Potrawka z indykiem i kaszą gryczaną

Potrawka z indykiem i kaszą gryczaną

Kasza gryczana to prawdziwy superfood, a w połączeniu z indykiem, szparagami i groszkiem smakuje genialnie :) Spróbuj!

  • 20 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. 

KROK 2: Groszek wrzuć do osolonego wrzątku, gotuj do miękkości, a następnie odcedź. 

KROK 3: Mięso umyj, osusz, pokrój i natrzyj solą i pieprzem, a następnie usmaż na rozgrzanej patelni z tłuszczem. 

KROK 4: Szparagi umyj, osusz i odłam zdrewniałe końcówki, a następnie natrzyj je olejem i posyp solą. Przełóż je na rozgrzaną patelnię i smaż przez około 5 minut. Obracaj co minutę, by równo się przypiekły. 

KROK 5: Kaszę wymieszaj z groszkiem i przełóż na talerz. Na wierzchu ułóż mięso oraz szparagi. Całość skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną natką pietruszki oraz orzechami. 

Porada Tomka: Szparagi możesz również ugotować w wodzie lub na parze, a orzechy podprażyć na suchej patelni. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net 

(Odwiedzony 1 737 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Smoothie jaglane z mango i czekoladą
następny
Kokosowy budyń z komosy i mango

Dodaj Komentarz