Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Fasolę odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
KROK 3: Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę, a następnie dodaj czosnek.
KROK 4: Do miski przełóż cebulę i czosnek, fasolę, nasiona słonecznika, przyprawy, syrop i zblenduj.
KROK 5: Do zblendowanej masy dodaj ugotowaną komosę, dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety.
KROK 6: Gotowe kotlety umieść na wyłożonej papierem blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 40 minut. W połowie czasu obróć je na drugą stronę.
KROK 7: Przygotuj sałatkę: awokado obierz i pokrój w kostkę, pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, a następnie wymieszaj z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
KROK 8: Gotowe burgery przełóż na talerz i podawaj z sałatką.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net