Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Kasza bulgur, sucha
6 sztuk Pomidorki koktajlowe
2 łyżki Granat
0,5 sztuki Awokado
2 łyżki Jogurt naturalny 2% tł.
2 szczypty Bazylia suszona
2 szczypty Papryka słodka wędzona
2 szczypty Sól biała
2 szczypty Pieprz czarny

Wart. odżywcza / 100g

404
Energia
10 g
Białko
56 g
Węgl.
20 g
Tłuszcze
15 g
Błonnik
Bulgur z pomidorami i granatem

Bulgur z pomidorami i granatem

Masz ochotę na odrobinę Bliskiego Wschodu na talerzu? Bulgur z pomidorami i granatem to pyszne wegetariańskie danie, które zrobisz w zaledwie 15 minut. Spróbuj!

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut. 

KROK 2: Pomidorki umyj i pokrój. Owoc granatu przekrój i wyłuskaj ziarenka. Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i pokrój w kostkę. 

KROK 3: Wszystkie składniki przełóż do miski i wymieszaj. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 943 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Orkiszowe Kinder Country
następny
Kotlety z komosy ryżowej i czerwonej fasoli

Dodaj Komentarz