Sposób przygotowania:
KROK 1: W rondelku rozgrzej olej sezamowy, a następnie wsyp komosę ryżową. Podpraż ją, ciągle mieszają prze ok. 2-3 minuty, a po tym czasie dodaj wodę. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj przez około 18-20 minut do momentu całkowitego pochłonięcia płynu przez kaszę. Zdejmij z ognia i wystudź.
KROK 2: Umyj brokuły, podziel je na różyczki, a następnie sparz je wrzątkiem i pozostaw je na około 15 minut.
KROK 3: Czerwoną kapustę umyj i drobno posiekaj. Przełóż do dużej miski. Następnie pokrój umytą paprykę w cienkie paseczki. Dorzuć do kapusty.
KROK 4: Przygotuj dressing: w małej miseczce wymieszaj przeciśnięty przez praskę czosnek, syrop klonowy, sos sojowy, sok z cytryny, olej sezamowy, posiekane orzechy ziemne i utarty imbir.
KROK 5: Do miski z papryką i czerwoną kapustą dodaj komosę ryżową i zielony groszek. Na koniec zalej wszystko przygotowanym dressingiem. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
A co z brokułem ?
Krok 2.
A co potem? Ponadto w skladnikach nie ma papryki i orzechow ziemnych.
Potem już można tylko delektować się sałatką 🙂 Orzeszki poprawiliśmy, dzięki