Bezglutenowe gofry jaglano-owsiane

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

100g Kasza jaglana, sucha
150g Płatki owsiane górskie
220g Mleczko sojowe 1 szklanka
10g Siemię lniane 1 łyżka stołowa
3g Sól himalajska, różowa 1 szczypta
3g Cynamon mielony 2 szczypty
10g Oliwa z oliwek 1 łyżka stołowa

Wart. odżywcza / 100g

225
Energia
9g
Białko
38g
Węgl.
6g
Tłuszcze
3g
Błonnik

Bezglutenowe gofry jaglano-owsiane

Cechy:
    Kuchnia:

      Pyszne, ciekawe gofry, które zawsze się udają. Jeśli całe płatki owsiane będą zbyt duże, jak najbardziej można zmiksować masę na średnio gęsty krem. Tak przygotowane gofry również będą smakować nieziemsko. Smacznego!

      • 30 minut
      • Porcje 5
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz na sicie pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

      KROK 2: Płatki owsiane wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną, siemieniem lnianym, solą i mlekiem sojowym. Jeżeli preferujesz jednolitą konsystencję możesz całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masę nakładaj do gofrownicy i piecz gofry kilka minut, aż się zarumienią.

      *Na wierzch gofrów można położyć świeże owoce lub słodką konfiturę z jogurtem naturalnym.

      **Należy pamiętać, że jeśli zależy nam na daniu bezglutenowym należy zakupić odpowiednie płatki owsiane nie zawierające tego białka.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 4 447 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Jaglana zapiekanka z brukselką i brokułami
      następny
      Sałatka z jarmużem, grejpfrutem i komosą ryżową

      3 Comments Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz