Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz na sicie pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.
KROK 2: Płatki owsiane wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną, siemieniem lnianym, solą i mlekiem sojowym. Jeżeli preferujesz jednolitą konsystencję możesz całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masę nakładaj do gofrownicy i piecz gofry kilka minut, aż się zarumienią.
*Na wierzch gofrów można położyć świeże owoce lub słodką konfiturę z jogurtem naturalnym.
**Należy pamiętać, że jeśli zależy nam na daniu bezglutenowym należy zakupić odpowiednie płatki owsiane nie zawierające tego białka.
Smacznego!
3 Comments Ukryj Komentarze
Dzien dobry. Czy zamiast mleczka sojowego można dodać mleczko kokosowe lub mleko migdałowe?
Hej Ola, jasne. Pełna dowolność 🙂 Daj znać, czy smakowało!
czy siemie lniane ma być mielone czy w ziarenkach? czy to wogóle ma znaczenie?