Sposób przygotowania:
KROK 1: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Mleko migdałowe i uprzednio namoczone daktyle zmiksuj na lepki, gęsty syrop.
KROK 2: Ugotuj komosę ryżową według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 3: Następnie przelej gotowy syrop do dość dużej miski i dokładnie wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj komosę ryżową, siemię lniane i kakao. Mieszaj dokładnie aż masa będzie jednolita. Na koniec dodaj suszoną żurawinę.
KROK 4: Powstałą masę podziel na równej wielkości ciasteczka, uformuj je w kulkę, lekko rozpłaszcz dłonią i wyłóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut.
Smacznego!
3 Comments Ukryj Komentarze
Czy można masło orzechowe zastąpić innym składnikiem?
Masło orzechowe można zastąpić dowolnym innym masłem (migdałowym, z nerkowców) lub dodać po prostu ulubione, posiekane orzechy 🙂
Możesz użyć zwykłego masła. 🙂