Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę dokładnie wypłucz na sicie i zalej 2 szklankami mleka oraz 2 szklankami wody. Gotuj do momentu, aż kasza się rozgotuje (około 20 minut).
KROK 2: Pod koniec gotowania dodaj do kaszy miód (lub syrop klonowy) i dodaj wiórki kokosowe oraz dodatkową 1 szklankę mleka.
KROK 3: Zagotuj mały rondelek z wodą. Postaw nad wrzącym roztworem metalową miseczkę tak, by dno miski nie dotykało powierzchni wody. Wrzuć do miseczki połamaną na kostki czekoladę, wrzuć do małego garnka, dodaj olej kokosowy i podgrzewaj, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Kaszę z wiórkami kokosowymi zblenduj dokładnie.
KROK 4: Nakładaj deser na dno słoików najpierw zblendowane maliny bez dodatku cukru, a następnie na zmianę białe warstwy kaszy z roztopioną czekoladą. Samą górę słoika polej roztopioną czekoladą. Przyozdób górę deser połamanymi kawałkami czekolady i listkiem mięty.
*Po ostygnięciu wstaw do lodówki.
Smacznego!