Gryczanka na mleku migdałowym z owocami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

25g Kasza gryczana niepalona, sucha 1/4 szklanki
240g Mleko migdałowe 1 szklanka
140g Banan 1 sztuka
10g Wiórki kokosowe łyżka stołowa
60g Maliny 1/2 szklanki
20g Migdały, płatki 2 łyżki stołowe
1g Kardamon 1/2 łyżeczki
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki

Wart. odżywcza / 100g

238
Energia
6g
Białko
36g
Węgl.
10g
Tłuszcze
7g
Błonnik

Gryczanka na mleku migdałowym z owocami

Cechy:
    Kuchnia:

      Nowy pomysł na niecodzienne śniadanie. Była już jaglanka, owsianka, to teraz będzie gryczanka. Możecie dodawać do niej dowolne sezonowe zdobycze. Będzie zdrowo, kolorowo i przepysznie!

      • 20 minut
      • Porcje 2
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj to tego celu mleka migdałowego zamiast wody.

      KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy.

      *Na koniec posyp podprażonymi płatkami migdałowymi.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 932 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Kurczak po marokańsku z kaszą kuskus
      następny
      Wege-smalec jaglany ze skwarkami

      Dodaj Komentarz