Sposób przygotowania:
KROK 1. Zacznij od usmażenia naleśników. Wymieszaj mikserem wszystkie składniki, dodaj szczyptę soli, tymianek, kurkumę. Smaż cienkie naleśniki. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dodaj odrobinę wody gazowanej.
KROK 2. W momencie smażenia naleśników możesz wrzucić do nagrzanego do 180*C piekarnika posypane przyprawami i czosnkiem i skropione oliwą połówki bakłażana. Wsyp do wrzącej, osolonej wody kaszę jaglaną, gotuj wg wytycznych producenta.
KROK 3. Gdy bakłażany będą już miękkie (dosłownie będą się rozpadać pod naciskiem), wyjmij z piekarnika, obierz ze skóry, rozgnieć widelcem lub zblenduj oraz połącz z ugotowaną kaszą.
KROK 4. Powstałą masę bakłażanowo-kaszową zawijaj w naleśniki. Możesz je jeszcze obsmażyć lub zapiec z serem lub mozzarellą w piekarniku.
2 Comments Ukryj Komentarze
Witam, napisała pani żeby zamiast jaj dać siemienia lnianego, ale w jakiej ilości? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Anna.
1 łyżkę zmielonego siemienia lnianego połącz z 3 łyżkami ciepłej wody i odstaw aby wytworzyło się żelowe „jajko” – zastąpi to jedno jajko kurze 🙂