Sposób przygotowania:
KROK 1: Do miski zmielone siemię lniane i nasiona chia, dodaj 1/4 szklanki wody i rozmieszaj trzepaczką. Odstaw na ok. 5 minut do spęcznienia.
KROK 2: W drugiej misce połącz ze sobą mąkę jaglaną, skrobię kukurydzianą i sól i dobrze wymieszaj. Dodaj sok z cytryny, szczyptę oregano, syrop klonowy, resztę wody i mieszankę lnu i dokładnie wymieszaj całość.
KROK 3: Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i wlej porcję ciasta. Rozprowadź dokładnie po całej patelni, smaż ok. 1 minutę z każdej strony. Powtarzaj czynność do momentu wykończenia ciasta, za każdym razem rozgrzewając na patelni odrobinę oleju.
KROK 4: Na każdy naleśnik nakładaj szpinak, kilka plastrów awokado, startą marchew i sezam. Zawijaj w rulon i wykładaj na talerz.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Czy mozna je zamrazac?
Jeśli chodzi o same wrapy możesz je zamrozić. Każdy naleśnik przełóż jednak warstwą papieru do pieczenia, dzięki czemu łatwiej będzie je później rozmrozić 🙂