Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

368
Energia
20g
Białko
53g
Węgl.
9g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Kakaowe naleśniki z kaszą jaglaną, białym serem i bananami

Kakaowe naleśniki z kaszą jaglaną, białym serem i bananami

Pyszne i uzależniające - tak można w dwóch słowach opisać to danie. Dużo białka, szczypta zdrowej, miodowej słodyczy i sycąca kasza jaglana - to recepta na poranne szczęście. Do dzieła kochani!

  • 45
  • Porcje 6
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Zmiel kaszę gryczaną lub użyj gotowego produktu. W misce połącz obie mąki, proszek do pieczenia, jajo i kakao. Dodawaj mleko i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta naleśnikowego. Ugotuj kaszę jaglaną; smaczniejsza i delikatniejsza, bardziej pasująca do tego dania będzie ugotowana w mleku z dodatkiem olejku waniliowego.

KROK 2: Na patelni, na średnim ogniu rozgrzej kilka kropel oleju. Wykładaj porcję ciasta i smaż do momentu pokazania się pęcherzyków powietrza. Obróć na drugą stronę i dalej podsmażaj. Czynność powtarzaj do momentu wykorzystania całego ciasta.

KROK 3: Twaróg wymieszaj z miodem i jogurtem, następnie dodaj rozgniecionego widelcem banana i kaszę jaglaną. Możesz przyprawić cynamonem. Gotowe naleśniki faszeruj serkiem i zawijaj w rulon.  Podawaj jako zimną przekąskę, możesz podsmażyć lub zapiec w piekarniku.

 

Talerz można udekorować świeżymi owocami, które z pewnością „podkręcą” walory smakowo – wizualne dania 🙂

(Odwiedzony 5 720 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Spring–rolls z chrupiącymi warzywami i pikantną kaszą jaglaną
następny
Zupa botwinkowa z pęczakiem

6 Comments Ukryj Komentarze

Jeśli mieliła Pani suchą kaszę, zachęcam do zwrócenia uwagi, by była naprawdę drobno zmielona do konsystencji mąki. Jeśli zaś mieliła Pani ugotowaną, być może wystarczy nieco bardziej ją rozgotować 🙂

Dodaj Komentarz