Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

125
Energia
4,2g
Białko
27,3g
Węgl.
0,7g
Tłuszcze
2g
Błonnik
Spring–rolls z chrupiącymi warzywami i pikantną kaszą jaglaną

Spring–rolls z chrupiącymi warzywami i pikantną kaszą jaglaną

To niewymagające gotowania, szybkie danie to świetna propozycja dla wegan oraz osób, które nie mogą spożywać glutenu. Doskonale sprawdza się jako drugie śniadanie, ale też jako przekąska na różnego typu imprezach. Sprawdźcie to :)

  • 15 min
  • Porcje 3
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Po wystudzeniu przypraw świeżym imbirem startym na drobnym oczku, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chili i sosem sojowym.

KROK 2. Używając plastrownicy, mandoliny lub obieraczki do warzyw pokrój na cienkie plasterki marchewkę, rzodkiewkę, kalarepę, świeżego ogórka. Szczypior pokrój na długie, ok 5 cm kawałki. Można tez pokroić w cienkie „słupeczki”.

KROK 3. Na namoczonym papierze ryżowym układaj pokrojone cienko warzywa, kiełki i kaszę. Zwijaj jak naleśniki.

Tę zimną przekąskę można serwować z różnymi sosami. Polecamy słodko – pikantny! Smacznego 🙂

(Odwiedzony 5 031 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Gryczane ciasteczka maślane
następny
Kakaowe naleśniki z kaszą jaglaną, białym serem i bananami

2 Comments Ukryj Komentarze

Do takich spring rollsów super pasuje kolendra (wiadomo :), a jeśli chodzi o sos to polecam sos z masła orzechowego z dodatkiem sezamu – przepisy są w sieci a smak genialnie pasuje.

Michał, jak najbardziej kolendra jest wskazana do tego dania, dzięki za fajną propozycję dodatku w postaci sosu! 🙂

Dodaj Komentarz