Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną podpraż na patelni, a następnie ugotuj ją zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu. Odsącz.
KROK 2: Na patelnię wylej łyżkę oleju, dodaj umyte i pokrojone liście jarmużu, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz połowę przypraw. Zostaw pod przykryciem do momentu, aż liście jarmużu nieco zmiękną. Następnie dodaj kukurydzę konserwową i duś całość jeszcze chwilę.
KROK 3: Cukinię pokrój w talarki. Na talerz wlej olej i pozostałą część przypraw, dokładnie wymieszaj. Plastry cukinii posól i posyp pieprzem. Obtocz je w oliwie i zgrilluj na patelni.
KROK 4: Cukinię, nasiona oraz kaszę jaglaną z jarmużem wymieszaj razem w sporej misce i polej sosem sporządzonym przez wymieszanie soku z cytryny, octu balsamicznego i miodu. Na koniec posyp podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
hej, brakuje w liście składników kukurydzy
Tak, rzeczywiście. Bardzo dziękuję, już dodałam. Do wykonania tej potrawy użyłam 3 łyżki przepłukanej z zalewy kukurydzy konserwowej. Pozdrawiam 🙂