Kasza kuskus pieczona w papryce

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

100g Kasza kuskus 1/2 szklanki
240g Wywar warzywny szklanka
400g Papryka czerwona 2 sztuki
120g Pomidorki koktajlowe 6 sztuk
20g Oliwa z oliwek 2 łyżki
40g Szczypiorek, siekany pęczek
9g Natka pietruszki, siekana pęczek
3g Curry 3 szczypty

Wart. odżywcza / 100g

350
Energia
12g
Białko
55g
Węgl.
14g
Tłuszcze
5,4g
Błonnik

Kasza kuskus pieczona w papryce

Cechy:
    Kuchnia:

      Szybkie danie dla leniwych. Danie idealne do "sprzątania lodówki", bo za każdym razem (w zależności od dodanych składników) może smakować inaczej.

      • 25 minut
      • Porcje 2
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Papryki umyj, przekrój na pół, oczyść z nasion. Połóż na blachę do pieczenia, skrop oliwą z oliwek, oprósz solą o obniżonej zawartości sodu i świeżo mielonym pieprzem. Piecz w temp. 190o około 15 minut.

      KROK 2:  Kaszę zalej wrzącym bulionem i postaw po przykryciem, aż wsiąknie płyn.

      KROK 3: Pomidorki i zioła dokładnie opłucz i wysusz. Pomidorki przekrój na ćwiartki, szczypiorek i natkę posiekaj. Dodaj do kaszy, dopraw curry i dokładnie wymieszaj.

      KROK 4: Upieczone papryki nadziewaj farszem z kaszy i włóż ponownie do piekarnika na około 5-10 minut.

      Smacznego!

       

      (Odwiedzony 1 084 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Sałatka z cieciorką i rukolą na pęczaku
      następny
      Sałatka z jarmużem, dynią i komosą ryżową

      Dodaj Komentarz