Sposób przygotowania:
KROK 1: Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie do miękkości (ok. 10-30 min w zależności od jego dojrzałości). Następnie odcedź i obierz ze skórek.
KROK 2: Na rozgrzanej w garnku oliwie i maśle zeszklij posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj pokrojone w paski suszone pomidory, sól, pieprz, wędzoną i ostrą paprykę, garam masalę oraz kaszę i smaż na dużym ogniu przez ok. 2 minuty. Po tym czasie wlej wino i smaż kolejne 2 minuty. Kolejno wlej bulion i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut, aż kasza wchłonie cały płyn.
KROK 3: Do garnka wrzuć bób, posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj udekorowane pokrojonym serem feta.
Smacznego!