Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

3 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
4 łyżki Mleczko kokosowe
80 g Mango
5 g Imbir, korzeń
1 łyżeczka Wiórki kokosowe
1 szczypta Kurkuma

Wart. odżywcza / 100g

399
Energia
9 g
Białko
51 g
Węgl.
20 g
Tłuszcze
7 g
Błonnik
Kokosowy budyń z komosy i mango

Kokosowy budyń z komosy i mango

Szukasz pomysłu na błyskawiczne śniadanie? Kokosowy budyń zaskoczy Cię nie tylko oryginalnym kolorem, ale i smakiem. Potrzebujesz dosłownie 15 minut i gotowe.

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę gotuj w wodzie przez około 15 minut. 

KROK 2:  Mango obierz i pokrój. Imbir obierz i zetrzyj na tarce. 

KROK 3: W garnku umieść mleczko kokosowe, ugotowaną komosę, kurkumę oraz imbir i gotuj przez chwilę. Następnie dodaj mango i zmiksuj na gładki krem. 

KROK 4: Budyń przełóż do miseczki i posyp wiórkami kokosowymi. 

Smacznego! 

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 2 002 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Potrawka z indykiem i kaszą gryczaną
następny
Jaja sadzone na kaszy jaglanej i jarmużu

Dodaj Komentarz