Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Słupki migdałów podpraż na suchej patelni aż nabiorą złocistego koloru.
KROK 2: Odcedzoną i ostudzoną kaszę przesyp do misy blendera i wstępnie zmiksuj. Następnie wlej mleko, dodaj pokrojone truskawki, kardamon, cynamon, miód oraz nasiona chia i ponownie zblenduj, aż składniki się połączą.
KROK 3: Gotową masę przelej do miseczki. Na wierzch połóż umyte poziomki, podprażone słupki migdałów, pestki dyni, zarodki pszenne i miąższ z marakui.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Bardzo fajny przepis! Ja jakis czas temu dowiedzialam się, że kaszę gryczaną można jesc surową – zalewam na noc 3 łyżki kaszy i 5 migdałow. Rano odcedzam, miksuję z bananem cynamonem i 100ml mleka roslinnego. I juz mam bowl 🙂 + ziarna/orzechy/ nasiona/owoce/ comiwręcewpadnie 🙂 Pycha!
Super pomysł i nie ukrywam inspiracja na dalsze, gryczane propozycje 🙂 Serdecznie pozdrawiamy!