Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Kasza gryczana niepalona, sucha
140ml Mleko migdałowe
0,5 łyżeczki Cynamon mielony
0,5 łyżeczki Kardamon
150g Truskawki
1 sztuka Marakuja
1 łyżeczka Miód pszczeli
1 łyżka Nasiona chia
2 łyżki Dynia, pestki
20g Migdały, słupki
2 łyżki Zarodki pszenne
60g Poziomki

Wart. odżywcza / 100g

353
Energia
14g
Białko
49g
Węgl.
14g
Tłuszcze
11g
Błonnik
Kolorowy bowl gryczany z truskawkami i marakują

Kolorowy bowl gryczany z truskawkami i marakują

Jeśli dopadła Cię już poranna monotonia kulinarna, koniecznie wypróbuj ten przepis. Bowl jest teraz bardzo popularną formą podawania śniadań, dlatego postanowiliśmy się nią zainspirować. Znajdziesz w nim kaszę gryczaną niepaloną oraz świeże owoce i ulubione dodatki. To nasza propozycja na zdrowe rozpoczęcie dnia ;)

  • 20 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu. Słupki migdałów podpraż na suchej patelni aż nabiorą złocistego koloru.

KROK 2: Odcedzoną i ostudzoną kaszę przesyp do misy blendera i wstępnie zmiksuj. Następnie wlej mleko, dodaj pokrojone truskawki, kardamon, cynamon, miód oraz nasiona chia i ponownie zblenduj, aż składniki się połączą.

KROK 3: Gotową masę przelej do miseczki. Na wierzch połóż umyte poziomki, podprażone słupki migdałów, pestki dyni, zarodki pszenne i miąższ z marakui.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 575 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Komosowy deser czekoladowy z owocami
następny
Pieczone kotleciki z kalafiora i kaszy jaglanej z czarnuszką

2 Comments Ukryj Komentarze

Bardzo fajny przepis! Ja jakis czas temu dowiedzialam się, że kaszę gryczaną można jesc surową – zalewam na noc 3 łyżki kaszy i 5 migdałow. Rano odcedzam, miksuję z bananem cynamonem i 100ml mleka roslinnego. I juz mam bowl 🙂 + ziarna/orzechy/ nasiona/owoce/ comiwręcewpadnie 🙂 Pycha!

Dodaj Komentarz