Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową opłucz na sitku i ugotuj we wrzącej wodzie do napęcznienia. Odcedź. Daktyle zalej wrzącą wodą i odstaw do namoczenia na około 1 h.
KROK 2: Do miski przełóż odcedzoną i lekko ostygniętą komosę ryżową, odcedzone daktyle, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, sok z cytryny i pomarańczy oraz ziarenka laski wanilii. Na koniec dodaj rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
KROK 3: Powstałą masę przenieś do przezroczystych szklanek. Na górze połóż wyłuskane ziarenka granatu wraz ze świeżymi jagodami. Deser przyozdób listkiem mięty.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Brzmi fantastycznie, czy mogę czymś zastąpić czekoladę? Lub ominąć a i tak będzie smaczne?
Aniu, możesz pominąć ten składnik lub alternatywnie dodać kakao.