Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

3 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
4 łyżki Fasola czerwona, konserwowa
0,5 sztuki Cebula
1 ząbek Czosnek
2 łyżki Słonecznik łuskany, nasiona
2 łyżki Olej rzepakowy
2 łyżeczki Syrop klonowy
2 szczypty Papryka słodka wędzona
2 szczypty Papryka słodka, mielona
1 szczypta Chili mielone
1 szczypta Sól biała
2 szczypty Pieprz czarny
2 plastry Awokado 55 g
5 sztuk Pomidorki koktajlowe
1 łyżeczka Musztarda
1 łyżeczka Oliwa z oliwek
1 łyżka Sok z cytryny

Wart. odżywcza / 100g

704
Energia
22 g
Białko
69 g
Węgl.
41 g
Tłuszcze
15 g
Błonnik
Kotlety z komosy ryżowej i czerwonej fasoli

Kotlety z komosy ryżowej i czerwonej fasoli

Nie masz pomysłu na pożywny obiad? Kotlety z komosy ryżowej to doskonała propozycja na bezmięsny posiłek, która ucieszy nie tylko wegetarian, ale i wszystkich wielbicieli dobrego smaku! A dzięki czerwonej fasoli będzie nie tylko pysznie, ale i treściwie :) Smacznego!

  • 30 min
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Fasolę odsącz z zalewy i opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
KROK 3: Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę, a następnie dodaj czosnek.
KROK 4: Do miski przełóż cebulę i czosnek, fasolę, nasiona słonecznika, przyprawy, syrop i zblenduj.
KROK 5: Do zblendowanej masy dodaj ugotowaną komosę, dokładnie wymieszaj i uformuj kotlety.
KROK 6: Gotowe kotlety umieść na wyłożonej papierem blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 40 minut. W połowie czasu obróć je na drugą stronę.
KROK 7: Przygotuj sałatkę: awokado obierz i pokrój w kostkę, pomidorki umyj i pokrój w ćwiartki, a następnie wymieszaj z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
KROK 8: Gotowe burgery przełóż na talerz i podawaj z sałatką.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 4 873 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Bulgur z pomidorami i granatem
następny
Jaglany Twix

Dodaj Komentarz