Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 szklanka Kasza gryczana niepalona
1/2 szklanki Fasola adzuki
1/2 Cebula czerwona
80 g Ogórek szklarniowy
40 g Mango
1 szklanka posiekana kolendra, świeża
1 łyżka Sok z limonki
1 łyżeczka Syrop klonowy
2 łyżki Oliwa z oliwek
1/2 łyżeczki Kmin rzymski
Sól biała
Sałatka z białej kaszy gryczanej, fasolki adzuki i mango

Sałatka z białej kaszy gryczanej, fasolki adzuki i mango

Oto propozycja na bardzo szybki i pożywny obiad. Jeśli nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie, koniecznie wypróbuj tę sałatkę. Wystarczy dzień wcześniej nabyć fasolkę adzuki i namoczyć ją na noc, później już tylko z górki ;)

  • 55 min
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

 

KROK 1. Ugotuj w osolonej wodzie kaszę gryczaną i oddzielnie namoczoną przez noc fasolkę. Pokrój w drobną kostkę (tak jak lubisz) czerwona cebulę, ogórek, obrane ze skórki mango, posiekaj kolendrę.

KROK 2. Połącz w dużej misce ugotowaną kaszę gryczaną  z mango, cebulką, fasolką adzuki, ogórkiem i kolendrą.

KROK 3. Dodaj sok z limonki wymieszany z syropem klonowym, kuminem i oliwą, solą. Wymieszaj.

 

*Można serwować na zimno lub delikatnie podgrzaną.

(Odwiedzony 867 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Bakłażan z kaszą gryczaną prażoną ze słonecznikiem, puree kalafiorowe z tahiną i pesto kolendrowo-miętowym
następny
Pęczotto z podgrzybkami i shitake

Dodaj Komentarz