Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
KROK 2: Gruszkę obierz i pokrój w ósemki. Na patelni rozpuść masło, gruszkę obtocz w cukrze i smaż z dwóch stron do momentu aż się zarumieni.
KROK 3: W miseczce wymieszaj miód, musztardę, oliwę z oliwek, sok z cytryny, pieprz i sól.
KROK 4: Rukolę i szpinak opłucz i osusz, gorgonzolę pokrój w drobną kostkę. Tak przygotowane produkty przełóż do miski, dodaj komosę, gruszkę, nasiona granatu i orzechy. Sałatkę polej sosem i dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Przepis super. Już wypróbowałam. Mam tylko jedna uwagę: nie da sie przepisu wydrukować ze strony… co trochę utrudnia zrobienie zakupów i wykorzystanie przepisu w domu (jeśli np. natrafię na niego w pracy…)
Dziękujemy!! Co do wydruku to jak najbardziej wiemy o tej sprawie i walczymy z technicznymi problemami, które utrudniają nam wprowadzenie tej opcji. Mamy nadzieję, że niebawem nam się uda 🙂