Sposób przygotowania:
KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Buraka obierz i pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z 1 łyżką oliwy, ułóż na blaszce i piecz przez ok. 40 minut. Wyjmij i zostaw do ostygnięcia. Cebulę, ogórki i pomidory pozbawione gniazd nasiennych pokrój w drobną kostkę. Ser feta pokrusz a miętę posiekaj.
KROK 2: Kuskus przesyp do miski, zalej wrzątkiem do poziomu kaszy* i zostaw pod przykryciem na ok. 5 minut. Następnie przemieszaj widelcem.
KROK 3: Sok z cytryny połącz z resztą oliwy z oliwek. Do kaszy przełóż wszystkie pokrojone wcześniej warzywa i rodzynki, dodaj sos, buraki, pokruszoną fetę i wszystko wymieszaj do połączenia. Podawaj schłodzone.
Smacznego!
Wskazówki:
*lub przygotuj według opisu na opakowaniu.