Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko przestudź.
KROK 2: Sałatę umyj, osusz i poszarp na kawałki.
KROK 3: Talerz wypełnij wodą i połóż w nim kawałek papieru ryżowego, mocz przez ok. 20-30 sekund do zmięknięcia. Następnie przełóż papier na deskę, wypełniaj komosą i sałatą. Zawijaj i powtarzaj tę czynność do momentu, aż wykorzystasz cały papier.
KROK 4: Do miseczki przelej sos sojowy i olej sezamowy, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, szczyptę imbiru i wymieszaj. Zawinięte springrolls zanurzaj w sosie.
Smacznego!
Wskazówki:
Olej sezamowy możesz zamienić na oliwę z oliwek. Robiąc danie 100% bezglutenowe pamiętaj, aby użyć też sosu sojowego z takim oznaczeniem.