Sposób przygotowania:
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną zalej dwukrotnie większą ilością wody i ugotuj na sypko, zgodnie z instrukcją producenta zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: W małej miseczce zalej wrzątkiem pomidory suszone. Odstaw na 10 minut. Po tym czasie odsącz.
KROK 3: W dużej misce połącz ze sobą ostudzoną kaszę jaglaną, przepłukaną z zalewy ciecierzycę z puszki, pokrojone w kostkę pomidory, oliwki, posiekaną natkę pietruszki oraz pokruszony kozi ser. Wszystko dokładnie wymieszaj.
KROK 4: W małej miseczce wymieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, musztardę, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Następnie polej mieszanką przygotowaną sałatkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Pycha!
🙂