Sposób przygotowania:
KROK 1. Pokrój w kostkę ok 0,5 cm x 0,5 cm tofu i pomidora. Pieczarki w plasterki, por w półplastry. Ugotuj kaszę jaglaną wg informacji na opakowaniu.
KROK 2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć tofu, przypraw solą, pieprzem, dodaj kurkumę. Smaż do momentu, kiedy tofu zacznie się rumienić. Dorzuć pieczarki a po chwili pora i pomidora. Na samym końcu, gdy odparuje większość wody, dodaj kaszę jaglaną, zamieszaj kilka razy.
KROK 3. Kiedy danie będzie gorące, można serwować 🙂 Możesz posypać szczypiorkiem, natką lub inną zieleniną.
2 Comments Ukryj Komentarze
Czy kasze wcześniej gotujemy? ?
Tak jak napisaliśmy w KROKU 1. Wg wytycznych na opakowaniu 🙂