Zimowa kasza kuskus z cynamonem i orzechami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

230g Mleko migdałowe 1 szklanka
5g Syrop klonowy 1 łyżeczka
2g Cynamon mielony 1/2 łyżeczki
128g Kasza kuskus 2/3 szklanki
32g Orzechy włoskie 8 sztuk
250g Pomarańcza 1 sztuka

Wart. odżywcza / 100g

424
Energia
14g
Białko
71g
Węgl.
13g
Tłuszcze
4g
Błonnik

Zimowa kasza kuskus z cynamonem i orzechami

Kuchnia:

    Pyszne i aromatyczne danie w 10 minut. Pachnie zimą i przywodzi na myśl aromat Świąt. Rozgrzewające i smaczne, będzie idealne jako drugie śniadanie, jak i zasłużony deser. Smacznego! :)

    • 10 minut
    • Porcje 2
    • Średni

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: W małym rondelku zagotuj mleko migdałowe z syropem klonowym. Dodaj cynamon i pokruszone w palcach goździki.

    KROK 2: Orzechy dość drobno posiekaj, a następnie podpraż je na beztłuszczowej patelni.

    KROK 3: Do miseczek wsyp po 6 łyżek kaszy kuskus, a następnie zalej ją od razu gorącym mlekiem z przyprawami. Wymieszaj delikatnie do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn.

    KROK 4: Następnie dodaj do miseczek orzechy, wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojoną w plasterki pomarańczę.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 3 575 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Korzenne gofry z jabłkami
    następny
    Drożdżowe bułeczki z makiem

    Dodaj Komentarz