Zupa Minestrone

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

200g Mięso z piersi kurczaka, bez skóry
120g Cebula 2 sztuki
100g Marchew 2 średnie sztuki
150g Cukinia 1/4 dużej sztuki
100g Pieczarki 5 sztuk
260g Pomidor 2 sztuki
200g Fasola czerwona, konserwowa
100g Kasza jęczmienna, perłowa, sucha
5g Ziele angielskie 5 sztuk
4g Bazylia suszona płaska łyżeczka
0,5g Sól biała 1 szczypta
4g Pieprz czarny 4 szczypty
20g Papryczka chili sztuka
20g Oliwa z oliwek 2 łyżki stołowe

Wart. odżywcza / 100g

255
Energia
19g
Białko
33,5g
Węgl.
7g
Tłuszcze
7g
Błonnik

Zupa Minestrone

Cechy:
    Kuchnia:

      Pyszna, aromatyczna i syta zupa. Ponieważ upragniona wiosna jest jeszcze skąpa w ciepło, proponuję Wam gorącą i rozgrzewającą zupę Minestrone, która z pewnością wybawi nas przed nie jedną infekcją i doda wigoru!

      • 40 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Pierś z kurczaka ugotuj w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, a gdy będzie miękka – wyjmij i pokrój ją w kostkę.

      KROK 2: Do lekko gotującego się wywaru dodaj pokrojoną w słupki marchew, a w międzyczasie pokrój cebulę w kostkę, pieczarki i cukinię w półplasterki i przesmaż na rozgrzanej oliwie około 3-4 minuty.

      KROK 3: Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po czym wszystko razem wrzuć do wywaru i gotuj przez około 10 minut. Dodaj kaszę. Pod sam koniec dorzuć przepłukaną fasolę z puszki oraz bazylię.

      KROK 4: Gotującą się zupę przypraw do smaku. Zupa ma być rozgrzewająca i nieco pikantna.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 4 300 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Jaglana frittata z warzywami
      następny
      Gryczane babeczki z warzywami

      One Comment Ukryj Komentarze

      Dodaj Komentarz