Sposób przygotowania:
KROK 1: Pierś z kurczaka ugotuj w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, a gdy będzie miękka – wyjmij i pokrój ją w kostkę.
KROK 2: Do lekko gotującego się wywaru dodaj pokrojoną w słupki marchew, a w międzyczasie pokrój cebulę w kostkę, pieczarki i cukinię w półplasterki i przesmaż na rozgrzanej oliwie około 3-4 minuty.
KROK 3: Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po czym wszystko razem wrzuć do wywaru i gotuj przez około 10 minut. Dodaj kaszę. Pod sam koniec dorzuć przepłukaną fasolę z puszki oraz bazylię.
KROK 4: Gotującą się zupę przypraw do smaku. Zupa ma być rozgrzewająca i nieco pikantna.
Smacznego!
One Comment Ukryj Komentarze
Zupka rewelacyjna !!! 🙂