Sałatka z cieciorką i rukolą na pęczaku

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

150g Kasza jęczmienna, pęczak sucha
40g Rukola 2 garści
200g Papryka czerwona 1 sztuka
40g Oliwki czarne, marynowane 16 sztuk
120g Pomidor suszony, w oleju 6 plastrów
60g Orzechy arachidowe
30g Oliwa z oliwek 3 łyżki
2g Sól biała 2 szczypty
4g Pieprz czarny 4 szczypty
2g Paryczka chili 2 szczypty

Wart. odżywcza / 100g

377
Energia
10g
Białko
44g
Węgl.
21g
Tłuszcze
26g
Błonnik

Sałatka z cieciorką i rukolą na pęczaku

Cechy:
    Kuchnia:

      Ta autorska sałatka Ani zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Zawdzięcza to nie tylko oryginalnemu smakowi, ale także niesamowitej kolorystyce, co tylko zachęca do skosztowania!

      • 20 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotuj kaszę jęczmienną pęczak wg wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.

      KROK 2: Dokładnie umyj i odsącz rukolę. Przepłucz z zalewy ciecierzyce w puszki i również odsącz. Pokrój oliwki i suszone pomidory na mniejsze kawałki.

      KROK 3: Paprykę umyj i pokrój na dość małe kawałki. Orzechy arachidowe podpraż na patelni do zrumienienia.

      KROK 4: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Na koniec całą sałatkę polej oliwą z oliwek oraz przypraw solą, pieprzem, papryczką chili i garam masala.

      Smacznego!

       

      (Odwiedzony 3 979 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Sałatka z quinoa i łososiem
      następny
      Kasza kuskus pieczona w papryce

      Dodaj Komentarz