Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu. W drugim garnku ugotuj jaja na twardo.
KROK 2: Ugotowane jajka pokrój na drobne kawałki. Posiekaj szczypior oraz pietruszkę. Do miski wrzuć pokrojone jajka, szczypior i pietruszkę; dokładnie wszystko wymieszaj.
KROK 3: Dodaj jeszcze ciepłą, ugotowaną kaszę jaglaną oraz surowe jajko. Obficie przypraw solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym i ponownie całość wymieszaj.
KROK 4: Formuj kotlety, obtocz delikatnie w bułce tartej, połóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piecz w piekarniku około 25 minut.
*Kotlety te świetnie smakują z sosem koperkowym.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
w jakiej temperaturze piecze się te kotlety przez 25 minut?
Należy je włożyć do rozgrzanego do 160*C – 170*C piekarnika.