Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę gryczana wg wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.
KROK 2: Paprykę i natkę pietruszki dokładnie umyj i osusz. Paprykę przekrój, usuń z niej gniazda nasienne, a nastpnie pokrój w ładną, równą kostkę. Natkę pietruskzi drobno posiekaj. Oliwki pokrój na małe plasterki.
KROK 3: Rodzynki wsyp do małej miseczki, zalej wrzątkiem do ich wysokości i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odcedź.
KROK 4: Połącz wszystkie składniki, całość skrop oliwą z oliwek dobrej jakości. Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem lub papryczką chili.
Smacznego!
One Comment Ukryj Komentarze
150 g rodzynek to zdecydowanie za dużo. Dominują w daniu i czynią je zbyt słodkim.
Ojej, my uwielbiamy zdrowe słodkości. Użyj mniej według preferencji 🙂